Altın Fiyatları Yükselecek mi?

Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar durmaksızın devam ediyor. Genellikle ABD kaynaklı bu hareketlenmeler piyasaları an be an direkt olarak etkilemekte. Bildiğiniz gibi tüm dünyada artan işsizlik oranları sonrası hükümetler faiz oranlarında indirime gitmeyi kararlaştırdılar. Böylece faizden para kazanıp üretime yatırım yapmayan büyük yatırımcıyı üretime ve sanayi ve istihdama teşvik edeceklerini düşündüler. Oysa paradan para kazanmaya alışmış olan bu büyük yatırımcı kitlesi bu işten vazgeçecek gibi görünmüyor.Tüm bu kriz ortamlarında en karlı yatırım aracı olarak yine karşımıza altın piyasası çıkıyor. Üretim gibi sancılı bir süreçle uğraşmaktansa paradan para kazanmak bir günde servetini katlamak gerçekten daha cazip duruyor bu ekonomik ortamda.Kriz olduğu zaman dolar düşer altın yükselir kriz zamanlarında altına olan talep artar.

Altın piyasalarında altın fiyatları ons bazında bu sabah 0,2 civarında yükselerek 1,342 dolar seviyesine ulaştı.
Singapurda bulunan danışmanlık firmalardan GoldHireman Ltd’nin Müdürü olan Brian Loussie, “Piyasalarda derin dalgalanmalar yaşansada yakın zamanda çok iyi bir sürece girileceğini düşünüyorum yatırımcı açısından. Bu şartlarda borç tavanı limitinin ABD tarafından belirlenmesini beklemekteyiz. Anlaşmaya varılması ve borç tabanının yükseltilmesi piyasaları rahatlatacaktır bu da muhtemel bir altın fiyatlarında düşüşe sebep olacaktır bir süreliğine ancak işler rayına oturduktan sonra altın fiyatlarının 1450 dolar civarına yükseldiğini görebiliriz” dedi.

DAHA ÖNCEDE TEKRARLANMIŞTI

2011’de yine borç tavanı yükseltme konusu gündeme geldiğinde yatırımcılar güvenli gördükleri altına hücum etmiş bunun sonucu olarak altın tarihi zirve fiyatlarından birine ulaşmıştı. Yine aynı durumun oluşacağı kanısındayım yani altına yatırım için güzel bir zaman olduğunu düşünüyorum.

Buradanda çıkaracağınız sonuç üzere geçmişi takip etmek ve haberdar olmak şimdiyi bilmek ve tekrarlanan fırsatları kullanmak sanıldığı kadar zor değil. Bizi takip etmeye devam edin bir süre sonra altın fiyatlarını en iyi şekilde tahmin edebilir hale geleceksiniz. Ve altın fiyatlarındaki değişikliklerden en iyi şekilde istifade edebileceksiniz.

One Response to Altın Fiyatları Yükselecek mi?

  1. Hünkar Tozkoparan dedi ki:

    Altın fiyatlarının yükseleceği falan yok arkadaşlar. Ne forex piyasasında nede reelde altın artmaz benden söylemesi. Bulabiliyorsanız platin alın o artıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir