Altın Piyasalarında Son Hafta  ve ABD Etkisi

Geçtiğimiz haftalarda altın piyasası oldukça durağan bir hareket seyri izliyordu. Altın piyasasında beklentiler çift taraflı olarak mevcut açıkçası kimsenin gerçekten ne yönde bir hareketlenme olacağına dair net bir fikri yok altın piyasalarında. Yatırımcılar her ne kadar hep altın piyasalarındaki durağan yapının yükseliş göstereceğini düşünüyor olsalarda görünen o ki bu belirsizlik hep devam edecek. Daha önceki yazılarımda da belirttğim gibi stok sınırı belli olan altın piyasalarında spekülatörlerin oyunları bitmek bilmiyor.

Altın piyasalarında bir gün bakmışsınız çok ani bir sıçrayış herkeste özellikle ufak yatırımcıda umut doğurarak alıma sebep veriyor akabinde ne olmasını beklersiniz tabi ki altın piyasaları değişebilir. E peki bu işten kim karlı çıktı tabi ki stokçu karteller. Bir günde milyon dolarla ölçülen kar elde etmenin yolunu iyi biliyorlar. Dünya çapında medya ve yayın organlarında satın aldıkları binlerce spekülatör sayesinde altın piyasalarının seyrini belirliyorlar. Çok şükür artık internette bizler gibi bağımsız sitelerde var ve sizleri uyarıyoruz. Özellikle ufak yatırımcı ve yeni başlayan forex yatırımcıları için söylüyorum. Büyük kuruluş ve medya organlarının tahminlerine direkt olarak itibar etmemenizi öneririm. Okumalar yapın analiz edin ama kimsenin lafıyla kuyuya inmeyin derim.

Piyasalardaki belirsizliğe her geçen gün yeni bir sorun daha eklenmeside çabası. Bu seferki problemse yine aynı kaynaktan tabi ki. ABD! Geçtiğimiz hafta açıklanan ABD kamu borçlanma tavanı sorunsalı piyasalarda yine bir çalkantı etkisi yarattı. ABD her ne kadar süper güç olarak görülsede gerek banka gerekse diğer finans piyasaları olsun oldukça karışık ve tabansız bir sallantıya muğlak şekilde ilerlemeye devam ediyor. Bilindiği gibi dünyada en çok borç sahibi devlet ABD.Bu sebeple kamu borçlanma değerlerinin yükseltilmesi söz konusu. Zira senato tarafında daha önceleri belirlenmiş olan kamu borçlanma tabanı hükümetin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak.

Bilindiği gibi ABD demokrasisinde iki tane parti vardır. Biri demokratlar diğeri cumhuriyetçiler olarak bilinir. Demokratlar kamu harcamalarını artırmaktan yana iken cumhuriyetçiler kamu harcamalarını sınırlandırmaktan yana. Bu ikili genellikle zaten hiçbir konuda anlaşamazlar. Birinin ak dediğine diğeri kara der. Ne kadar tanıdık geliyor değil mi. Siyaset işte. Tüm bu siyaset ve iş dünyası tüm dünyada büyük baronlara ve multi zenginlere hizmet eder. Pek çoğumuz küçük yatırımcılar olarak ABD hükümetinde patlak veren herhangi bir anlaşmazlık veya çatışmadan altın piyasaları adına büyük etkilenme görüyoruz.

Süregelen yazı dizilerimizde sizi altın piyasası ve ona etki eden global etkenler hakkında bilgilendirmeye devam edeceğiz.Takipte kalın. Bol kazançlı mutlu günler dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir